De omgeving

In de directe omgeving valt veel te beleven.  Zo kunt u direct van uit de B&B de fietsroute pakken die voor het huis langs gaat, heerlijk rustig langs het Tjeukemeer of juist de andere kant op richting het Oosterschar.

Natuur:

Tjeukemeer: op nog geen 1,5 kilometer vanaf de B&B kunt u naar het Tjeukemeer toe. Hier is een strand en kunt u uw boot te water laten. Juist hier is een snelvaargebied, waar in de zomer veel gebruik van gemaakt word.

Oosterschar: Hier kunt u, in een ruim 500 hectare groot natuurgebied tussen Sint Johannesga en rivier de Tsjonger, uw hart ophalen. Rietland, moerasbos, grasland en open water zorgt voor een prachtig natuurgebied waar u in alle rust kunt wandelen.

Relaxen:

Relaxen kunt u bij de  Sauna de Woudfennen, deze is (op bepaalde feestdagen na) het hele jaar open en u kunt er genieten van verschillende faciliteiten en arrangementen.

Cultuur:

Vanuit de B&B kunt u verschillende uitstapjes maken binnen de regio. Op nog geen 5 kilometer afstand ligt het plaatsje Joure waar onder meer een museum staat. Omdat u zo op de snelweg zit, kunt u zeer gemakkelijk rijden naar plekken als Lemmer, Sneek en Leeuwarden. In Lemmer staat bijvoorbeeld nog het oudst werkende stoomgemaal, Ir. D.F. Woudagemaal, en in Sneek bijvoorbeeld het rijksmonument Waterpoort (uit 1613) Rijksmonument Waterpoort Sneek 

Naast alle natuur en culture uitstapjes zijn er verschillende activiteiten die ieder jaar plaatsvinden in de omgeving, zo is er het Jouster Ballonfeesten, Sneekweek en het DickenFestijn in Lemmer. Vergeet ook de Sloten, Hindeloopen, Stavoren en andere elfstedenplaatsen te bezoeken.